Jakten på den försvunna staden

Av , 12 april 2012 19:05

Nu har Filip och Fredrik dragit igång sin turné med showen Jakten på den försvunna staden och de får riktigt bra betyg (4 plus) i Aftonblaskan. Skoj! Följer deras podcast slavisk och tanken på att fixa biljett till shown har slagit mig mer än en gång. Här nedan kan du läsa ett sammandrag av dagens hyllning.

Filip och Fredrik är proffsiga underhållare, med bra tajming och välskrivet manus. Som ger plats också för spontana stickspår, men det blir aldrig tjatigt babbel. Dessutom imponerar de som sångare. Fredrik Wikingsson spelar gitarr och munspel och gör en värdig Bob Dylan-pastich i en sorts ”Fredrik Wikingssons 115:e dröm”. Han skildrar sitt första möte med Filip och en fyllehelg i Köping. Filip Hammar kompar sig själv på keyboard i en känslo­sam försvenskning av The Eagles ”Desperado”. En sorgesång om hur alla svenska städer tappat sin särprägel. Han sjunger riktigt bra. På riktigt. Vemodigt.

Premiären handlar om Umeå, men mest om alla likriktade svenska städer. Filip och Fredrik använder sin uppväxt i Köping och Otterbäcken som startpunkt. Deras underhållande självbiografier kan många känna igen sig i. Varje ny stad scannas av och tillsammans med publiken försöker de hitta en bättre slogan. Svenska städers usla försök att lansera sig är en mycket rolig stund.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy