Filip & Fredrik glamoriserar alkohol

Av , 22 mars 2012 9:33

Det här var roligt! Anledningen till att man gillar Filip och Fredrik är ju att de inte är lika stiffa och tråkiga som så många andra pretto-programledare. Alltid är det nån jävel som ska bli upprörd. Men självklart att nykteristerna retar upp sig :) Nykterhetsförbundet riktar stark kritik mot alko-tv:n (Får vi följa med?). Filip och Fredrik glamoriserar alkohol, säger Linda Engström, ordförande för Ungdomens nykterhetsförbund. Det är i avsnitt tre av Kanal 5-programmet ”Får vi följa med?” som programledaren Fredrik Wikingsson dricker öl tillsammans med ett svensexagäng i Boden. Sedan sätter han sig i bilen och kör i väg.

”Jag blir förbannad, Filip och Fredrik glamoriserar ofta alkohol i sina program. Oavsett om han i det här fallet hade klarat en nykterhetskontroll så är det en snedvriden bild av alkohol och bilkörning som sänds ut” säger Linda Engström, ordförande för Ungdomens nykterhetsförbund.

Här blir det riktigt kul:

”Även om öldrickningen och bilkörningen är resultatet av en olycklig klippning så måste det framgå i programmet, då kan de tydligt redogöra för tittarna att nu har det gått tolv eller tjugofyra timmar”.

Tittarna är inte dumma i huvudet

Detta har Wikingsson att säga: Jag respekterar att hon tycker det, men den sortens redovisningsplikt dödar ju tv. Om Filip har på sig ett par strumpor en dag och sedan har på sig samma strumpor vad som ser ut att vara några dagar senare kan folk tycka att det är äckligt men det gör ju inte oss tvungna att bevisa att det faktiskt är inspelat vid samma tillfälle. Vi har stor tilltro till att våra tittare inte är dumma i huvudet. (tack för det).

När vi ändå är inne på ämnet skulle jag vilja tipsa om filipochfredrik.com och deras podcast som sänds varje torsdag. Där glamouriserar de såväl droger som alkohol och allmän dekadens. Landets bästa podcast!

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy